Vem är Mulle Meck?

Barnboksfiguren Mulle Meck

Mulle Meck bor med sin boxer Buffa i Djupforsen, Blåvattnet och Svartvattnet med omnejd. En dag bestämmer sig Mulle Meck för att bygga en bil. Han vill åka till andra änden av vägen och se vad som finns där.
Det var så det började för barnboksfiguren Mulle Meck och Buffa.
Det var 1993 när den första boken Mulle Meck bygger en bil” kom ut. Sedan dess har han fortsatt att bygga och berätta om bilar, båtar flygplan, hus och mycket mer till många barns glädje runt om i världen.
För Mulle Meck finns inget skrot, bara gamla grejer som kan användas på nya sätt. När han inte bygger hjälper han en brokig skara av vänner i Djupforsen. Bland dem finns skrot- och återvinningsexperten Figge Ferrum, skollärarinnan Mia Minardi, handelsträdgårdsinnehavaren Viola Wallmark, mackföreståndaren och energiexperten Daisy Diesel, riskkapitalisten och företagaren Emma Entreprenör och många fler.
Mulle Meck står för nyfikenhet, uppfinningsrikedom, klurighet och äventyrslystnad. Han är inte rädd för att tänka okonventionellt eller pröva nya vägar.
Han är en sann världsresenär och bejakar nya vänner och nya intryck. Här hittar du mer om Mulle Mecks vänner.
Sedan starten 1993 har författaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom givit ut över 35 böcker om Mulle Meck och boxern Buffa.
2016 debuterade Mulle Meck i AppStore med en serie appar för barn i förskoleåldern. De första apparna är  en interaktiva versioner av Mulle Meck bygger en bil och Mulle Meck bygger en båt. Det finns också två enklare spel där man får bygga bilar och båtar för att sedan pröva dem på vägen och till sjöss.
Rulla ut och Rulla på!
Mer information finns hos spelutvecklarna Piu-Piu.
Mulle Meck var också pionjär på dataspel för barn. Det första interaktiva lek- och lärspelet på CD-rom Bygg bilar med Mulle Meck kom 1997 och blev en blixtsuccé och sålde i mer än 10 000 exemplar under de första dagarna i handeln.  Just nu planeras för nya spel på mobila plattformar.
Barn och vuxna fans kan också möta Mulle Meck och hans vänner fysiskt i flera olika lek- och äventyrsparker runt om i landet.
Mulle Meck är ett samarbete mellan författaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom.
Mulle Meck finns översatt till en rad språk, norska, danska, finska, engelska tyska, nederländska, arabiska, finska, danska, norska, estniska, turkiska och kurdiska. Senast på ryska och kinesiska.