Kategorier
Anniversary

30-årsjubileum

Vi är mycket glada över att fira 30-årsjubileet tillsammans med våra kära vänner Mulle Meck, Buffa och alla invånare i Djupfrosen!

Under årens lopp har Mulle och Buffa varit delaktiga i en rad äventyr, där de har skapat otroliga mackapäerer och megafixer – allt från deras allra första bensindriven bil till rymdfarkoster och segelbåtar! De har även bidragit till att skydda den lokala floran och faunan genom att återinföra bin till byn med hjälp av ett luftskepp, samt räddat vänner som blivit strandsatta i bergen på grund av snö.

Allra senast har Mulle och hans vänner byggt deras allra första elbil! Vi ser med stor entusiasm fram emot de kommande 30 åren och de spännande äventyr som väntar.

För att fira detta jubileum har vi lagt till några gratisresurser på vår hemsida för att mecka med. Kolla gärna in dem här, både på Engelska och på Svenska.

Stort tack för att ni har varit med på denna fantastiska resa!

Kategorier
Boksläpp

Mulle Meck bygger en elbil

Ett nytt spännande äventyr för Mulle Meck och hans vänner utvecklas i den senaste boken Mulle Meck bygger en elbil! Mulle Meck builds an Electric Car!

Ute 1 februari 2023, i butiker!


Mulle tittar tankfullt på sin gamla gula bil. En gång körde han och Buffa till vägs ände. Men nu är bensintanken tom och skavanker, repor och rost härjar i den gula lacken.

Men så får Mulle en snilleblixt! Elektricitet, förstås! Elbil! Det ska Mulle bygga. Inga avgaser och tyst och mjuk att åka med. Men hur ska han komma i gång med bygget? Vilken tur att Gårdån van Gågg, Figge Ferrum, Daisy Diesel och Doris Digital kan hjälpa honom att förverkliga sin dröm. Och yrhättan Veronika Wallmark har förstås en nyckelroll!

Kategorier
Persongalleri

Naveen Navigator

Naveen har funnits i bakgrunden i de senaste Mulle Meck-böckerna. Nu får han en mer framträdandel roll i det kommande Mulle Meck-spelet!

Naveen är en energisk ung pojke full av entusiasm för att testa nya saker! Senast försökte han sig på cirkuskonster i Circus Brambilla och blev särskilt duktig på ett balansnummer på cykel. 

Kategorier
Boksläpp

Upp, upp, upp med ridån!

Cirkuspremiär i Djupforsen!

Ridån har gått upp för Cirkus Brambilla, den senaste boken i serien om Mulle Meck.

Cirkusdirektören Benno Brambilla är sorgsen och uppgiven när han möter Mulle Meck utanför Djupforsen. Men påhejad av alla vänliga vänner i Djupforsen, byns alla barn och allra mest av yrvädret Veronika väcks hans lust till cirkusens magi och underfundiga påhitt till liv. En dag är det världspremiär för Cirkus Brambilla i Djupforsen.

Det är en resa mellan sorg och skratt. Och bensinbilsvrak förvandlade till framtidsfordon.

Kategorier
Boksläpp

Flying Adventure!

Den här våren är något annorlunda i Djupforsen. Det är tyst. Inget insektssurr, inget fågelkvitter och inga blommor.

Mulle Meck funderar. Vrider och vänder. Sedan bygger han en farkost som får alla att häpna.

Tillsammans med sin hund Buffa och konstnären Gårdån ger de sig iväg på en spännande resa för att locka tillbaks de viktiga insekterna.

5 kronor av varje sålt exemplar skänks till Naturskyddsföreningens arbete för att rädda bin och andra pollinatörer.

Kategorier
Persongalleri

Veronika Wallmark

Veronika sprider alltid glädje i sin jakt på nya äventyr. Precis som Mulle Meck är hon full av idéer för att lösa allehanda problem. Med humor och omtanke om andra utforskar hon världen. Hon har också en överraskande talang för att tämja vargar med musik från sin blockflöjt. 

Kategorier
Persongalleri

Viola Wallmark

Viola driver en stor handelsträdgård för odling av frukt och grönsaker. Hon kan ofta hittas på den lokala bondemarknaden där hon säljer sin skörd. Hon är mamma till Veronika. De delar båda en passion för att ta hand om miljön och är vegetarianer. 

Kategorier
Persongalleri

Figge Ferrum

Figge är skrothandlare och återvinningsexpert i Djupforsen. Han är stor leverantör av gamla delar till Mulle Mecks byggen och har en framträdande roll i de tidiga spelen.

Figge har en hund som heter Salka. Salka går gärna på egna strövtåg runt om i Djupforsen. Då får Mulle hämta hem henne till Figge. 

Kategorier
Persongalleri

Gaston Garçon and Gabriella Gourmet

Detta förtjusande par äger och driver det lokala caféet Gyllene Grodan. Gaston har också en saftfabrik i närheten. Det kulinariska paret är alltid redo att välkomna sina kunder med ett leende och utsökt mat. 

Kategorier
Persongalleri

Benno Brambilla

När Benno kom till Djupforsen hade han tappat entusiasmen för sitt gamla liv som cirkusdirektör. Upptagen i Djupforsens omtänksamma gemenskap återuppväcker Benno sin kärlek till cirkuskonsten och startar en cirkusskola för barn! 

Hunden Trubbel finns alltid vid Bennos sida och kan ofta ses fullända sin egen cirkusakt. Han är särskilt duktig på att utföra en piruett! 

sv_SESvenska