Spel

Nya appar och gamla spel

Kul Mulle Meck-appar att ladda ned

Apparna är gjorda för en ny generation unga Mulle Meck-fans,  Mulle Mecks nuvarande vänner och alla som ännu inte har haft nöjet att träffa honom.
Mulle Mecks författare George Johansson läser berättelserna i en interaktiv version av  ”Mulle Meck bygger en bil” och Mulle Meck bygger en båt. I sann Mulle Meck-anda har bokens sidor fått många roliga och lärorika animationer.
Dessutom finns det två små spel,  ”Mulle Mecks bilspel" och ”Mulle Mecks båtar – en byggsats för barn
A
pparna finns att ladda ned från App Store för iPhone och iPad. De passar  barn i åldern 2–7 år. Apparna är  resultatet av vårt samarbete med spelutvecklaren Piu-Piu. Alla illustrationer omsorgsfullt överförda och anpassade för mobila plattformar. Bokens charm och kvaliteter kombineras med  nya digitala och pedagogiska funktioner.

Här hittar du lite smakprover. Klicka på, titta på!

Site_Baner_Swe
 

Appar på många språk

1

Mulle Mecks appar finns att ladda ned i 49  länder i alla världsdelar. 10-i-topp på nedladdningsligan leds av Sverige, Ryssland, USA, Norge, Danmark, Tyskland, Finland, Storbritannien, Italien, Schweiz. Flest nedladdningar i Sydamerika gör barnen i Brasilien  och i Asien barnen i Kina .

 


 

Gamla spel

Barnboksfiguren Mulle Meck var pionjär inom interaktiva dataspel för barn, vann priser och sålde guld i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet
Redan 1997 kom det första CD-romspelet Bygg bilar med Mulle Meck. Totalt producerades fem populära CD-rom-spel fram till 2004. Karaktäristiskt för spelen är att de aldrig tar slut. Det finns alltid nya bilar att bygga, nya mojänger och molijoxer och nya upptäckter att göra. Spelen lär barnen om fysikens lagar, hur bilen, båten, flygplanet och husbygget fungerar och vilka delar som behövs för det man vill uppnå.
I spelen utvecklades Mulle Meck och hans värld ytterligare. Alla som har spelat spelen känner skrothandlaren Figge Ferrum och skollärarinnan Mia Minardi. Här hittar du mer om  spelens rika persongalleri. Mulle Mecks vänner
Mulle Mecks röst görs av skådespelaren Lennart Jähkel och musiken är komponerad av Örjan Lidén, musikalisk ledare för Teater Västernorrland. Introduktionen läses av författaren George Johansson.
Bygg bilar med Mulle Meck, 1997

Bygg båtar med Mulle Meck, 1998
Bygg flygplan med Mulle Meck, 2000
Bygg hus med Mulle Meck, 2002
Upptäck rymden med Mulle Meck, 2004

Dessutom

Planera med Mulle Meck, 1998 – planeringsverktyg för hela familjen.

Samt filmerna

Full fart med Mulle Meck, 2003
Mulle Meck bygger, 2004