Böcker

Ny bok i serien Mulle Meck & Buffa

Ute hösten 2020.
Den här våren är något annorlunda i Djupforsen med omnejd. Det är tyst. Inget insektssurr, inget fågelkvitter och inga blommor. Mulle Meck funderar. Sedan bygger han en farkost som får alla att häpna.Tillsammans med sin hund Buffa och konstnären Gårdån ger de sig iväg för att locka tillbaks de viktiga insekterna.
Fem kronor per sålt exemplar skänks till Naturskyddsföreningens arbete med att rädda bin. humlor och andra pollinatörer.

Mulle Meck & Buffa…

Den senaste serien om Mulle Meck och hans hund Buffa innehåller också:

  • Mulle Meck och vargavintern,  boken där han  bygger  ett nytt fordon – snösvävaren. Där får vi också träffa Mulle Mecks nya hjältinna Veronika Wallmark.
  • Buffa som valp. Mulle Meck bygger på sin Molijoxoped, ett nytt miljövänligt fordon. Det har plats för två, men han är ju alldeles ensam. Vem ska åka med? En berättelse om hur det kom sig att Mulle Meck och Buffa hittade varandra.
  • Buffa hjälper till. Buffa är ensam hemma, hon tassar runt och ser att Mulle Meck har glömt att diska, hämta ved och bädda. Buffa vet precis hur hon ska göra. Husses ska bli så glad när han kommer hem…
  • Verktyg, där Mulle Meck berättar för Buffa och alla som vill höra på hur hans käraste verktyg fungerar, deras historia och utveckling. Rakt på sak så att klocka Buffa förstår.

 

Mulle Mecks stora böcker om maskiner och bilar

  •  

  • Mulle Meck står för nyfikenhet, uppfinningsrikedom, ­klurighet och äventyrslystnad. Han är inte rädd för att tänka okonventionellt eller pröva nya vägar. För honom finns inget skrot, bara gamla grejer som kan användas på nya sätt. När han inte bygger hjälper han en brokig skara av vänner i Djupforsen. Bland dem finns skrot- och återvinningsexperten Figge Ferrum, skollärarinnan Mia Minardi, handels­trädgårdsinnehavaren Viola Wallmark, mack­föreståndaren och energiexperten Daisy Diesel, risk­kapitalisten och företagaren Emma Entreprenör och många fler. Välkommen till Mulle Mecks värld!

    I 25 år har Mulle Meck och hans hund Buffa byggt bilar, maskiner, meckat med flygplan och båtar. Jubileet firades med två nya samlingsvolymer: Mulle Mecks bok om maskiner och Mulle Mecks bok om bilar.


Mulle Meck bygger…

I den första boken om Mulle Meck, Mulle Meck bygger en bil, samlar han apparater, manicker, mojänger och molijoxer. En dag bestämmer han sig för att bygga en bil av alla gamla grunkor. Det är  upptakten till berättelsen om Mulle Meck, hur han bygger och lär sig om hur saker fungerar. När han byggt sin bil, sin båt och sitt flygplan ger han sig ut för att upptäcka världen.


Mulle Mecks minsta bok

Korta, enkla och engagerande berättelser med tydliga bilder och vardagliga frågor som får sitt svar i slutet. Varför tar husse på sig stövlarna, hur känns det att vakna och somna, vem har stökat till det och hur hittar man det som gömts i snö.
Pekböcker tryckta på hårda kartongsidor för barn mellan 0–2 år.


Mulle Mecks första bok

Här tar Mulle Meck med sin hund Buffa ut för att titta på alla sorters maskiner och fordon som arbetar. På landet, vägen och fjället och i staden. Buffa får följa med i biltvätten och när de kommer hem bygger Mulle Meck en hundkoja åt Buffa.
Teknik, glädje och spännande omvärldsorientering för de minsta.


Mulle Meck berättar om…

Mulle Meck guidar Buffa och den kunskapstörstige läsaren genom historien, bjuder på fakta om spännande maskiner, om fiffiga uppfinnare och djärva experiment.  Han tänker på miljön och berättar om möjligheter för framtiden.


Fler Mulle Meck-böcker

Mulle Meck gillar bilar. Han har inte bara byggt sin egen. Han samlar också bilar som andra har byggt. I Mulle Mecks bästa bilar berättar han om bilarna i sin gamla lada, om bilarnas historia, om tidiga bilbyggare och nya och gamla bilmärken. Dessutom får vi läsa om hissnande äventyr med bilarna och deras ägare.
I den stora faktaboken Ut i rymden med Mulle Meck tar Mulle Meck hjälp av professor Wilma von Winkelhock för att förklara rymden så att till och med Buffa ska förstå. De tittar på planeter, stjärnbilder, kometer och galaxer och lär sig om olika teorier för universums födelse och död. Buffa? Hon tolkar världsalltets mysterier på sitt eget sätt.