Spel

Nya appar

Mulle Meck gjorde sommaren 2016 come back i den digitala världen.

Site_Baner_Swe
Nyheter

Gamla spel

Barnboksfiguren Mulle Meck var pionjär inom interaktiva dataspel för barn, vann priser och sålde guld i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet
Redan 1997 kom det första CD-romspelet Bygg bilar med Mulle Meck. Totalt producerades fem populära CD-rom-spel fram till 2004. Karaktäristiskt för spelen är att de aldrig tar slut. Det finns alltid nya bilar att bygga, nya mojänger och molijoxer och nya upptäckter att göra. Spelen lär barnen om fysikens lagar, hur bilen, båten, flygplanet och husbygget fungerar och vilka delar som behövs för det man vill uppnå.

I spelen utvecklades Mulle Meck och hans värld ytterligare. Alla som har spelat spelen känner skrothandlaren Figge Ferrum och skollärarinnan Mia Minardi. Här hittar du mer om  spelens rika persongalleri. Mulle Mecks vänner

Mulle Mecks röst görs av skådespelaren Lennart Jähkel och musiken är komponerad av Örjan Lidén, musikalisk ledare för Teater Västernorrland. Introduktionen läses av författaren George Johansson.

Bygg bilar med Mulle Meck, 1997
Bygg båtar med Mulle Meck, 1998
Bygg flygplan med Mulle Meck, 2000
Bygg hus med Mulle Meck, 2002
Upptäck rymden med Mulle Meck, 2004

Dessutom

Planera med Mulle Meck, 1998 – planeringsverktyg för hela familjen.

Samt filmerna

Full fart med Mulle Meck, 2003
Mulle Meck bygger, 2004

spelmakare
Trots att de populära spelen inte har uppdaterats i takt med utvecklingen av operativsystemen för PC och Mac, och inte längre finns att köpa, är de fortfarande omtyckta och spelas av många Mulle- entusiaster. Är du en professionell spelmakare eller spelförläggare som vill vara med och ge dem ett nytt moderniserat liv?
Läs mer under samarbeten