25-års jubileum

Så firar Mulle Meck

Jag har funnits i 25 år. Och Buffa med.
1993 fick jag både snickarbyxor och plommonstop av min illustratören Jens ”Jenken” Ahlbom.
Han och min författare George "Jojje" Johansson satte fart på mig!
Rulla ut och rulla på, vad de satte fart på mig:
Jag byggde mig en bil, en båt, ett flygplan av gamla grejor – för det finns ju inget skrot, bara gamla grejor som går att använda på nya sätt. Rulla ut och rulla på!

Nu ska vi fira 25-årsjubileum på många sätt.

  • Nya böcker
  • Kalas – i mina parker,  i bibliotek och förskolor
  • Nya mojänger och molijoxer
  • Tävlingar och skoj
  • Besök av Mulle Meck och hans pappor
  • Ännu mer Mulle Meckerier

Vi tar avstamp i firandet  i Mulle Meck-parken i Järvastaden, i Solna utanför Stockholm, söndagen den 15 maj.
Då blir det också boksläpp för två böcker från Natur & Kultur: Två samlingsvolymer om mina favoritmolijoxer – från bilar till olika sorters mäktiga maskiner.

En helt ny bok, en vintersaga, så spännande att jag själv blivit lite rädd, kommer ut hösten 2018 på Berghs förlag. Var är Buffa? Vem är ensam i vildmarkens snöstorm? Vad bygger Mulle. Och vem är hjältinnan som håller huvudet kallt när det gäller? 


Den som just är på väg att lära sig skriva kan få stor hjälp av ett molijoxigt arbetshäfte som Hjelms förlag ger ut i vår, ”Mulle Meck lär dig skriva”

Naturligtvis kommer det att firas i Mulle Meck-parken i Järvastaden i Solna, hos Mulle Meck i Glada Hudik och i snickeriverkstaden i Nääs, utanför Göteborg. Håll utkik på deras egna hemsidor för att inte missa något!
B
ibliotek runt om i landet planerar egna Mulle Meck-firanden med läsning och pyssel.
På biblioteket i Torsås blir det Mulle Mecks 25-årskalas med musikkonsert, tipspromenad och smarrig födelsedagstårta den 3 mars.
biblioteket i Hästveda bjuds det kalasfika med Mulle Meck-saga och Mulle Meck-pyssel den 7 mars.
Fler bibliotekskalas är på gång.
Planerar ditt bibliotek ett kalas så finns bilder att hämta här på sidan för att göra det riktigt Mulle Meckigt. .
Buffa och jag ska också turnera med bokbord runt om i landet. Där kan man träffa författaren Jojje och illustratören Jenken. Vem vet – någon av dem kanske dyker upp på en sommarmarknad. Nära dig.

Jag har byggt ett nytt hus i vår. Ett jubileumshus – ett äkta Mulle Meck-hus i lekstugeformat. Gillar du det kommer det att gå att beställa. Det blir inte billigt – men det är riktigt byggt.
”Snyggt byggt, tjusigt målat”.

Bildbank

Klicka på pratbubblan och använd det lösenord du fick via info@mullemeck.se så hittar du bilder att använda till ditt Mulle Meck-kalas.