Nyheter


 

Två nya båtappar!

2016-12-21
mm-banner_ba%cc%8atar
Hej!

Jag heter Mulle Meck. Vill du bygga båtar med mig?  

Nu hittar du båda mina nya båtappar att ladda ned på App Store för iPhone och iPad. De är för barn i åldern 2–7 år. 

I spelet ”Mulle Mecks båtar – en byggsats för barn” får små kaptener bygga fartyg för att sedan ge sig ut till sjöss. 

I ”Mulle Meck bygger en båt – en interaktiv bok” får vi läsa berättelsen om när Mulle Meck bygger en båt i ett nytt format med många roliga animationer. 

”Jag skrattade högt när jag läste min egen berättelse som interaktiv bok, med alla sina finurliga interaktiva illustrationer.”
– George Johansson

”Mulle Meck fanns som spel redan 1997. Det är roligt att se honom i de här helt nya och annorlunda apparna”
– George Johansson

”Precis som Mulle Meck tycker jag om havet och seglar gärna. Undrar om inte Mulle Meck har lånat lite idéer från min båt när han byggde ”Horisont”.”
– Jens Ahlbom

En film från spelet "Mulle Mecks båtar":

Mulle Meck – en pigg 25-åring

Den första boken Mulle Meck kom ut 1993. Sedan dess har George Johansson och Jens Ahlbom gjort över 35 böcker med den klurige, händige och uppfinningsrika figuren, som tryckts i en upplaga på sammanlagt dryga 700 000 exemplar. Mulle Meck är en av de mest populära figurerna på biblioteken där han år efter år placerar sig bland de mest utlånade böckerna med 140 000 – 180 000 lån per år.

Cirka 120 000 barn om året leker med Mulle Meck i hans parker, i Järvastaden, Hudiksvall eller på Nääs i Lerums kommun. Cirka 400 000 besökare på Junibacken möter honom på Sagotorget, svensk barnlitteraturs ”hall of fame”.

Mulle Meck är översatt till alla språk i våra grannländer, liksom tyska och engelska. De senaste åren har Mulle Meck gjort stor succé i Ryssland. Även i Kina läser och spelar barnen Mulle Meck. Mulle Mecks appar finns att ladda ned i AppStore över hela världen.

Mulle Meck var pionjär med populära cd/dvd-spel redan på 1990-talet. De var för äldre barn. De nya apparna är enklare och gjorda för en ny generation unga Mulle Meck-fans. Förutom båtapparna finns både ”Mulle Mecks bilspel” och den interaktiva boken ”Mulle Meck bygger en bil” på App Store.  


 

Pressbilder

Foto: Jacob Nordström
Jens Ahlbom
Foto: Jacob Nordström

Jojje038_low_

George Johansson
Foto: Peter Gunnars

 


 

Två nya bilappar!

2016-08-26

Mulle Meck bygger en bil – interaktiv bok

”Mulle Meck bygger en bil” är det första resultatet av vårt samarbete med spelutvecklaren Piu-Piu.

I den nya interaktiva versionen av den allra första boken om Mulle Meck från 1993 är alla illustrationer omsorgsfullt överförda och anpassade för mobila plattformar. Bokens charm och kvaliteter kombineras med  nya digitala och pedagogiska funktioner.

För alla Mulle Mecks nuvarande vänner och alla som ännu inte har haft nöjet att träffa honom. 

 

 

Mulle Mecks bilspel

Mer än 15 år efter Mulle Mecks pionjärspel ”Bygg bilar med Mulle Meck”, är det dags igen. Nu finns  "Mulle Mecks bilspel" på AppStore för iPad och iPhone. Denna gång för utvecklade för lite mindre barn.

 

Appar på många språk

Visste ni att Mulle Meck är så populär bland ryska barn att apparna har lanserats samtidigt i Sverige och Ryssland?

Dessutom finns båda apparna redan nu på svenska i den finländska AppStore. Spelen kommer på fler språk. Fler interaktiva böcker och fler spel är redan under produktion.  

1

Slide1EN_SOON

Site_Baner_Swe