25-års jubileum

Så firar Mulle Meck

Jag har funnits i 25 år. Och Buffa med. 1993 fick jag både snickarbyxor och plommonstop av min illustratören Jens ”Jenken” Ahlbom. Han och min författare George "Jojje" Johansson satte fart på mig! Rulla ut och rulla på, vad de satte fart på mig: Jag byggde mig en bil, en båt, ett flygplan av gamla grejor – för det finns ju inget skrot, bara gamla grejor som går att använda på nya sätt. Rulla ut och rulla på! Nu ska vi fira 25-årsjubileum på många sätt.

  • Nya böcker
  • Kalas – i mina parker,  i bibliotek och förskolor
  • Nya mojänger och molijoxer
  • Tävlingar och skoj
  • Besök av Mulle Meck och hans pappor
  • Ännu mer Mulle Meckerier

Jubileumslekstugan

Ett jubileumshus – ett äkta Mulle Meck-hus i lekstugeformat, precis så som min illustratör Jens Ahlbom har ritat det och min författare George Johansson beskrivit det  i böckerna. Miljövänligt, lättmonterat och väldigt hemtrevligt – precis som jag vill ha det.
Gillar du det, finns det att beställa. Inte billigt – men det är riktigt byggt.
”Snyggt byggt, tjusigt målat".
Du beställer det hos snickarmästarna Tommy (Molijox) och Janne (Mojäng), de hjälper dig att få det precis så att det passar din drömplats och din plånbok.  Du kan kontakta dem via denna sida info@mullemeck.se eller direkt på Sättra Snickeri.
Se även Mulle Mecks lekstuga som annons på Blocket: https://www.blocket.se/stockholm/Mulle_Meck_hus_80283572.htm?ca=11&w=1&last=1

Mulle Mecks jubileumsår

Firandet tog avstamp  i Mulle Meck-parken i Järvastaden, i Solna utanför Stockholm, lördagen den 12 maj. Där var också boksläpp för två böcker från Natur & Kultur: Två samlingsvolymer om mina favoritmolijoxer – från bilar till olika sorters mäktiga maskiner. Till höst kommer ytterligare en helt ny bok, en vintersaga, så spännande att jag själv blivit lite rädd, kommer ut hösten 2018 på Berghs förlag. Var är Buffa? Vem är ensam i vildmarkens snöstorm? Vad bygger Mulle. Och vem är hjältinnan som håller huvudet kallt när det gäller?  Den som just är på väg att lära sig skriva kan få stor hjälp av ett molijoxigt arbetshäfte som Hjelms förlag ger ut i vår, ”Mulle Meck lär dig skriva” Naturligtvis kommer det att firas i Mulle Meck-parken i Järvastaden i Solna, hos Mulle Meck i Glada Hudik och i snickeriverkstaden i Nääs, utanför Göteborg. Håll utkik på deras egna hemsidor för att inte missa något!

Bibliotek runt om i landet planerar egna Mulle Meck-firanden med läsning och pyssel. Först ut var biblioteket i Torsås som firade Mulle Mecks 25-årskalas med musikkonsert, tipspromenad och smarrig födelsedagstårta den 3 mars.  Följt av  biblioteket i Hästveda som firade kalasfika med Mulle Meck-saga och Mulle Meck-pyssel den 7 mars. Fler bibliotek som tänker på Mulle Meck är t ex Bjuråker och Näsviken, Fristad, Varberg, Fagersta, Upplands Väsby, Finströms bibliotek på Åland, barnbiblioteket på Astrid Lindgrens barnsjukhus, liksom en rad förskolor.

  • Planerar ditt bibliotek eller din förskola ett kalas så finns bilder att hämta här på sidan för att göra det riktigt Mulle Meckigt. . Buffa och jag ska också turnera med bokbord runt om i landet. Där kan man träffa författaren Jojje och illustratören Jenken. Vem vet – någon av dem kanske dyker upp på en sommarmarknad. Nära dig.

 

Ljudteater  – Cirkus Brambilla

Mulle Meck och Buffa firar sitt  25-års jubileum genom att bjuda på ljudteater. Tillsammans med  alla vännerna i hembyn Djupforsen hjälper Mulle Meck den ledsne poeten Benito Brambilla, som en dag får motorstopp utanför Mulle Mecks hus. Veronika, dotter till odlingsexperten Viola Wallmark är den riktiga hjältinnan som lär Benito att skratta och ha roligt. Lyssna här:

 

 

 

 

 

Bildbank

Klicka på pratbubblan och använd det lösenord du fick via info@mullemeck.se så hittar du bilder att använda till ditt Mulle Meck-kalas.

Bildbank

Klicka på pratbubblan och använd det lösenord du fick via info@mullemeck.se så hittar du bilder att använda till ditt Mulle Meck-kalas.